projecten

Dominique Nelis

Gitarist

 

Ik speelde al in talloze muziekgroepjes voor ik besloot er mijn beroep van te maken.

Ik heb in de „TIL”gestudeerd, een modern conservatorium in Antwerpen.

Het combineren van verschillende stijlen heeft me altijd aangesproken. Ik speel en geef les in rock, pop, jazz en klassiek gitaar.

 

Sinds een jaar of 10 speel ik ook gypsyjazz, waar ik elementen gebruik van Django Reinhardt, gecombineerd met andere stijlen.

 

Ook opname is een passie van mij en hiervoor heb ik een studiootje ingericht, waar ik mijn nieuwe CD heb opgenomen.

 

Door mijn interesse in licht heb ik een fantastisch project ontdekt, waar ik muziek voor maak en licht programmeur. Nieuwsgierig? Klik op "licht en geluid mindmachine"

Huidige projecten

KaDo

 

Dit duo is samen met Katia Malecki en we brengen een combinatie van Franse chansons en jazzy nummers, en dit op een eigen wijze.

Tritane

 

Tritane bundelt drie Limburgse muzikanten met een vette boon voor Gypsy Jazz.

Dit jazzgenre, in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkeld vanuit zigeunermuziek, blijft tot vandaag muzikanten en publiek begeesteren. Zeker ook in België blijft de jazz manouche tot de verbeelding spreken. Kan ook moeilijk anders, want de allergrootste bezieler van het genre Django Reinhardt zag in ons land in 1910 het levenslicht, in het Henegouwse Liberchies. Vanuit Parijs zal Django de gipsy jazz wereldwijd uitdragen.

 

De bezetting bestaat zoals het gipsy jazz betaamt enkel uit snaren. Twee gitaren en een contrabas. Maar het trio belooft ook buiten de contouren van zigeunerjazz te experimenteren.

 

line up: Dominique Nelis (gitaar) Tim Finoulst (gitaar) Rob Vanspauwen (contrabas)

Sa swing

 

Sa Swing is een muzikaal kwartet, geïnspireerd door de legendarische gitarist Django Reinhardt en violist Stéphane Grapelli. Het ensemble brengt deze muziek op een toegankelijke wijze met passie en bravoure, doch weerhoudt zich niet van buiten de lijntjes te kleuren en andere muzikale invloeden te integreren zoals latin en bossanova.

 

Sa Swing bestaat uit de traditionele bezetting van een Gypsy Jazz band; solist gitaar, ritmegitaar, contrabas, solist viool, aangevuld met accordeon.

 

Sa Swing weet zich aan te passen aan uw specifieke situatie. De musici weten zich op de achtergrond te houden maar ook op het juiste moment naar de voorgrond te treden. Het kwartet is inzetbaar op elke feestelijke gelegenheid of receptie, of als avondvullend programma.

 

Een jaren 30 Hot Club de France sfeer gegarandeerd !

Studio

 

Door de goede akoestiek in de studio is het zalig om hier op te nemen, zowel eigen projecten als voor andere.

Allerlei projecten

 

Niets zo fijn als ook andere dingen te kunnen doen, en mee te spelen in diverse bands als extra muzikant.